Wat zijn de 3 grootste energieleveranciers?

Waar in de meeste landen de toelevering van energie wordt gereguleerd door de staat, zien we dat dit in Nederland natuurlijk niet het geval is. Hoewel er vanaf nu een prijsplafond is ingesteld, zien we dat er bepaalde energieleveranciers zijn die hier nog steeds boven zitten met hun tarieven, terwijl er ook leveranciers zijn die onder dit plafond kunnen leveren. Omdat er jaarlijks naast de gevestigde namen verschillende nieuwe energieleveranciers bijkomen, is het goed een overzicht voor jezelf te maken van welke mogelijkheden er allemaal zijn. Om je alvast te voorzien van wat inspiratie, hebben we de 3 grootste energieleveranciers voor je op een rijtje gezet.

Essent

De onbetwiste nummer één grootste energieleverancier is Essent. Essent is al jarenlang een gevestigde naam en kent ruim een miljoen klanten. De reden dat veel mensen kiezen voor Essent, is omdat ze als het gaat om prijs relatief goed zitten en ook al jaren een betrouwbare partner zijn gebleken. Naast de scherpe tarieven en transparante werkwijze, zijn ze ook op het gebied van duurzame energie een absolute voorloper. Met verschillende wind- en zonneparken dragen ze dan ook zeker hun steentje bij aan het reduceren van de uitstoot van CO2. Daarbij komt ook dat je bij Essent niet alleen terecht kunt voor stroom en gas, maar ze je ook kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning.

Eneco

Samen met Essent vorm Eneco al jarenlang de lijst aan met grootste energieleveranciers van Nederland. Met iets minder klanten van Essent, kunnen we ook over Eneco niets anders dan positief zijn. Uiteraard zijn de huidige tarieven, die boven het prijsplafond liggen, nog wel eens een puntje van discussie, maar zolang je hier niet mee in aanraking komt, is er vrij weinig aan de hand. Naast de verschillende maatschappelijke betrokken projecten waar ze aan werken, zien we dat ze ook bijdragen aan het verduurzamen van onze woningen. Ook door het regelmatig delen van tips en het blijven innoveren van de APP. Hier kun je exact zien wat je verbruik is

Vattenfall

De derde energieleverancier in deze lijst is Vattenfall. Met ruim 2 miljoen klanten kunnen we wel stellen dat deze drie spelers ruim de helft van de Nederlandse huishoudens voorzien van energie. Het doel van Vattenfall is simpel. Een fossielvrij leven binnen één generatie. Met de flinke investeringen in zonne- en ook windparken, doen ze er alles aan om dit ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Een goede eerste stap is het verlagen van de tarieven, waardoor ze mensen meer adem geven om te kunnen kijken naar investeringsmogelijkheden voor wat betreft het verduurzamen van hun woning. Met de blijvende investeringen die het bedrijf doet over de hele wereld, is het in potentie misschien wel de grootste energieleverancier die we in Nederland hebben.